Ana içeriğe atla

Bir Q7 Geçti...

1.5 sene önce Real Salsa'nın başına getirilen Sergio Quaresma bu hafta içi yönetime istifasını verip sezon sonuna kadar devam eden sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti.Salsa'da çarpıcı açıklamalarıyla her zaman dikkati üzerine çeken Quaresma her ne kadar çok sevilmese de taraftarı onu çok sevdi.Her zaman Salsa camiasına ve taraftarına sahip çıkan Quaresma'nın ayrılırken de son sözü taraftardan özür diliyorum oldu..
Ligde 16-5-11
Real Salsa'nın başında Quaresma 3.Ligde çıktığı 33 karşılaşmadan 16 galibiyet 5 beraberlik ve 11 kez'de yenilgi ile ayrıldı.Salsa ile ilk sezonunda ilk yarıyı lider bitiren ama 2. yarı toplamda aldığı6 mağlübiyet ile playoff'a dahi gidemeyen Salsa sezonu 7.sırada bitirmiş ve her şeye rağmen tarihinde ilk kez 3.Ligde direkt olarak kalmıştı. Bu sezona ise playoff parolasıyla başlayan Salsa son oynanan maça kadar şampiyonluğun adaylarından olarak gösteriliyordu.Bu maçtan sonra Taci'den sonra Q7'sini de kaybeden Salsa'nın akıbeti ne olacak herkes merak ediyor..
Avrupa'da Yıktı Geçti
Ligde gerekenin üzerine çıkmayan sonuçlar alan Quaresma Real Salsa başında çıktığı her Avrupa kupasında gruplardan bir üst tura yükselmeyi başardı.Ama şanssız kuralar ile derece yakalayamayan Quaresma Avrupa kupalarında dengi olan takımları devirip her defasında bir üst tura vize almayı başarmıştı..
Vazgeçilmezi Saffet Şinasi ve Taci Barkan Oldu
Geldiği günden beri takımda takımda Saffet ve Taci'nin başarılı performansına direkt olarak etki eden Quaresma bu iki oyuncudan hiçbir zaman vazgeçemedi.Özellikle Taci'nin tecrübe eksiğini kapatarak bu seviyeye gelmesinde büyük rol oynayan Q7,Saffet'in de Real Salsa'da yeniden doğmasını sağladı..
Saffet ile Aydın'ı Buluşturamadı
Bu sezonun başında Aksel transferinden sonra başkana Aydın'ı da alalım bu ligi sallayalım diyen Q7 bırakın Aydın'ı Aksel ve Taci'yi kaybetti.Saffet ve Aydın ikilisini Salsa'da buluşturmak isteyen Quaresma bu isteğini bir türlü gerçekleştiremedi.
Yeri Geldi Hatalıyım Dedi
Her zaman dürüst olduğunu gösteren Quaresma yeri geldi son yıllarda ender görülen bir olaya imza atıp basına hata yaptığını da itiraf etti.Salsadaki ilk sezonu devre arasında Kayacan ve Vijar'ı göndermeseydik her şey çok farklı olabilirdi diyerek hata yaptım dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Salsa'da Mortang gönderildi

Real Salsa'nın sezon ortasında kadrosuna kattığı Danimarkalı forvet Yavuz'dan formayı kapmış genç oyuncunun kampa gönderilmesine neden olmuştu.32 yaşına basan Mortang için Real Salsa Türkiye 4.Lig temsilcisi Gara Mancars'a 320.000 Euro bonservis bedeli karşılığında satıldı.Böylece Salsa bonservisine 315.000 Euro ödediği Mortang'den faydalandıktan sonra zarar etmeden tecrübeli yıldızı elinden çıkarmış oldu.. Ejvind Mortang : İyi ki gelmişim Real Salsa ile güzel günlerim oldu.Kaliteli bir ligde oynama şansı yakaladım.Ayrıca Europa Season Cup'ta önemli bir başarı elde ettik.En güzeli ise AFS'de kazandığımız Sakarya Federasyon Cup'tı.Şöyle bir arkama bakınca iyi ki gelmişim diyorum..

Yavuz cevap verdi (3-0)

Sakarya Federasyon Cup 7'de 3.maçında sahasında puan kaybı yaşayabilir denilen Salsa Boğaç ve Feyzullay'ın yokluğunu Mert ve Devlet ile doldurup rakibini oynadığı güzel oyun sonucu attığı 3 golle geçmeyi başardı.Bu sonuçla b-w'i takibini sürdüren Salsa kupada yoluna devam dedi.Basın ve bir çok otorite tarafındn eleştiri alan Yavuz attığı 2 gol ve yaptı asistle cevabını sahada verdi.. Son şampiyon Salsa bir mucizeyi gerçekleştirip AFS'de şampiyonluk turu atmıştı.Bu kupada da kurtları geriden yakalamak isteyen Salsa 2.mucizenin peşinde.. T.D.Cavit Daman : Bu sefer daha zor Önemli bir galibiyet aldık.Oyuncularımı kutluyorum.Kimilerine göre muciye başarıp AFS'de şampiyonluk turu atmıştık.Eğer o mucizeyse şimdi neyin peşindeyiz bilmiyorum.İşimiz bu sefer çok daha zor. T.D. Cavit Daman : Norino gitmek istedi ve gitti Norino için önemli takımlar teklifte bulundu.Kendisi ile görüştüm gitmek istediğini söyledi.Slovenya 1.liginden bir takıma sattık.2 yıllık anlaşma imzaladı.

Batdal ve Vilar

Dün oynanan ve Black-White ın 3-1 lik üstünlüğü ile sonuçlanan Derbide Battal ve Yavuz bir kez daha karşılıklı oynamış ve Battal bir kez daha tüm alkışı almıştı. A takıma çıktıkları günden beri kıyaslanan bu 2linin oynadığı maçlar ve attığı goller dikkate alındığında Battalın bir hayli üstün olduğu bir gerçek işte tüm bunlara rağmen Real Salsanın eski teknik direktörünün Battalla ilgili yaptığı açıklamalara bugün As Başkan Emin Memduh tarafından cevap geldi işte detaylar. Emin Memduh : Öncelikle Batdal değil Battal yada Vilar değil Viljar Öncelikle Battalın adının doğru söylemesi gerek Batdal diye bir futbolcu bizim kadromuzda yok tıpkı 2 sezon Real Salsada oynamış önemli forvet Viljarın adını Vilar dediği gibi hata yapıyor. Emin Memduh : Yavuz iyi Battal kötü mü ? Battalın yaptıklarının yarısını yaparsa Yavuzu başarılı sayarım ama bu Yavuzun kötü olduğunu göstermez. Yavuz iyi olursa Battal da kötü mü olacak ? Quaresma gene kendi dünyasında oyuncular yetiştirip yıldızlar çıka