Ana içeriğe atla

6.haftaya girerken takımlarımız


Yeni  sezonda federasyon takımlarımız hakkında derin bir analiz yaptık.İlk olarak bu sezonun favori takımı Kurtlardan başlayalım..
BLACK-WHİTE MH
Geçen sezon teknik adamlara mezar olan Black-White'de bu sezon tam tersi bir senaryo var.Tam her şey bitti derken son 6 haftada Wejta'nın takımı ligin dibinden mucizevi bir şekilde alması şampiyonluk kadar büyük bir sevinç yaratırken sahasında Salsaya kaybedip ezeli rakibine AFS'de şmpiyonluk turu attırması sezonu buruk bir şekilde kapatmasına neden olmuştu.Ardından federasyonun tartışılan yeni federasyon kupası tarihi ilan edilmiş ve kurtlar sezon başında federasyon kupasını müzesine götürmüştü.Bu kupada rakip takımların kendileri kadar hazır bir şekilde olamadıklarını bu yüzden bu kupayı ölçü olarak görmediklerini belirten Wejta rehavete engel olarak takımının muhteşem lig performası sonrası lider olmasında en büyük rolü oynadı.Peki ne oldu da bu kadar black bir tablo kısa sürede white'e dönüştü.Aslında çok açık değil mi,?Wejta artık Ahmet Fear'ın önünde görülen bir teknik adam.Bu sezon aldığı 2 kupayla bunu artık iyice herkese yavaş yavaş kabul ettirmeye başladı.Eğer işler kötü gitmeseydi kimse beni çağırmazdı diyen başarılı teknik adam  taraftarın kednisini istediği sürece takımın başında olacağını belirtiyor.
Gelelim oyunculara..Salsa'dan büyük paralar verilip alınan Taci hayal kırıklığı yaratsa da Taci dahil bütün oyuncuların bu sezon çok başka oldukları bir gerçek.Battal'ın vitesi artırması Mazinho'nun uyum sürecini atlatmasıyla hücumda sıkıntı yaşamayan b-w'de Wejta'nın saha içindeki gözü Kıvanç ile de hem takım savunmasına katkısı ile hem de ani ataklarda verdiği ince paslarla bir çok gol buluyor..
Ünlü isimlerden B-W yorumları
Sergio  Quaresma
Geniş ve genç bir kadrosu bulunan b-w'in bu sezon şampiyon olsa bile 2.ligde özellikle bu forvetlerle kümeye oynayacağını düşünüyorum.Herkes Battal'ı çok abartıyor.Bu abartma zaten b-w'in geleneğinde var neyse eskilere girmeyeyim şimdi..Uzun lafın kısası Battal'ın 3.ligde bile direk 11 oyuncusu  olması bana göre normal değilken eğer bu adama 2.ligde de şans verirlerse 5 maç sonra Wejta dahil herkes Battal'a küfür eder o kadar söylüyorum..
Azmi Yelmen
B-w gerçekten iyi bir durumda.Zamanında yapılan revizyonun meyvelerini yemeye Wejta ile başladı.Bu revizyona başkanla beraber ben karar vermiştim.Büyük risk'ti.Başkan bana büyük risk aldığımı söylemişti bende gerekirse giderim ama bu revizyonun yapılması gerektiğini söylemiştim.Nitekim de öyle oldu.Taraftar sabredemedi.Bunu böyle olacağını biliyordum belki ama kazananın b-w olacağını düşünüp bu kararı vermiştim.Bir bw'li olarak her zaman hizmete hazırım..
REAL SALSA F.C.
Sezona yabancı oyuncularını komple değiştirerek başlayan Salsa'da yapılan kan değişikliği şimdilik olumlu gözükse de Lolo yerine alınan Timurhan'ın 5 maçta attığı 3 gol ile beklentilerin çok altında kaldığını görüyoruz.Kaptan Saffet ve Yavuz'un gol yükünü çektiği Salsada 5.hafta geride kalırken hiçbir yabancı oyuncunun golünün olmaması koçların tarihinde ilk kez böyle bir durumu oluştururken taraftar Salsalı eski futbolcu Viljar'ın mahalle arkadaşı Joosep Reikof transferinin bu senenin en başarısız hamlesi olarak görüyor.Cavit hoca ise şampiyonluğa oynayacak bir kadro oluşturduklarını dile getirirken bu sezon taraftara en azından playoff sözü veriyor.Sezon başında transfer edilen sonrasında ülkesine dönmek isteyen Arjantinli  Norino için  o olsaydı inanın şampiyonluk çok kolay olurdu diyen Daman Norino'nun büyük bir kayıp olduğunu her fırsatta dile getiriyor.Salsaya ilk imza attığı gün amacının eski amatör ruhu geri getirmek old. söyleyen Daman bunu gerçekten başarmış görünüyor.Başarıya aç yabancılarla kadrosunu süsleyen ve altyapıdan bir çok oyuncuya oldukça sık bir şekilde gerek lig gerek avrupa kupası maçlarında şans veren Cavit hoca Salsanın gelecekteki temellerini atıyor.En son jenerasyondan 10 oyuncunun lisansını çıkarttıran Cavit hoca 2014 Salsasını kendi altyapı kaynağımızla kuruyoruz diyor.Bu tarz ileriye dönük adımlarla Real Salsayı yukarılara taşımak isteyen Cavit Daman bir yandan da ligde şampiyonluğu kovalıyor..
Ünlü isimlerden Real Salsa yorumları
Azmi Yelmen : 
Real Salsa gerçekten bir şekilde ayakta kalan,büyük başarılara imza atan takım misyonunu korumayı sürdürüyor.Gelir olarak kısıtlı imkanlara sahip bir klüptür Real Salsa ama hangi şartlar altında olursa olsun dev bütçeli takımlara karşı başarılı olmuştur.Ben kendimi bildim bileli Real Salsa budur.Mert Brave'den sonra Cavit Daman gibi büyük biriyle güneşli günlere uzak değiller.Yönetim ve taraftar Cavit Daman'a destek verdiği taktirde Salsa büyük işler yapacaktır..
Sergio Quaresma 
Salsa yine bir çok soru işareti ile karşı karşıya.Ligde şampiyonluk yarışında ciddi ve iddialı bir rakipleri var.Aslında iyi oyuncular aldılar ama yapılan şu son yabancı transferini başkan niye yaparsın anlamam.5.lig düzeyinde bir oyuncu alındı.Devlet veya Samet direk oynasa daha iyi olurdu.Cavit Daman bir şeylerin mücadelesini veriyor.Umarım sonuç iyi olur.Ama bu oyuncularla şampiyonluk gelir mi bence zor..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Salsa'da Mortang gönderildi

Real Salsa'nın sezon ortasında kadrosuna kattığı Danimarkalı forvet Yavuz'dan formayı kapmış genç oyuncunun kampa gönderilmesine neden olmuştu.32 yaşına basan Mortang için Real Salsa Türkiye 4.Lig temsilcisi Gara Mancars'a 320.000 Euro bonservis bedeli karşılığında satıldı.Böylece Salsa bonservisine 315.000 Euro ödediği Mortang'den faydalandıktan sonra zarar etmeden tecrübeli yıldızı elinden çıkarmış oldu.. Ejvind Mortang : İyi ki gelmişim Real Salsa ile güzel günlerim oldu.Kaliteli bir ligde oynama şansı yakaladım.Ayrıca Europa Season Cup'ta önemli bir başarı elde ettik.En güzeli ise AFS'de kazandığımız Sakarya Federasyon Cup'tı.Şöyle bir arkama bakınca iyi ki gelmişim diyorum..

Yavuz cevap verdi (3-0)

Sakarya Federasyon Cup 7'de 3.maçında sahasında puan kaybı yaşayabilir denilen Salsa Boğaç ve Feyzullay'ın yokluğunu Mert ve Devlet ile doldurup rakibini oynadığı güzel oyun sonucu attığı 3 golle geçmeyi başardı.Bu sonuçla b-w'i takibini sürdüren Salsa kupada yoluna devam dedi.Basın ve bir çok otorite tarafındn eleştiri alan Yavuz attığı 2 gol ve yaptı asistle cevabını sahada verdi.. Son şampiyon Salsa bir mucizeyi gerçekleştirip AFS'de şampiyonluk turu atmıştı.Bu kupada da kurtları geriden yakalamak isteyen Salsa 2.mucizenin peşinde.. T.D.Cavit Daman : Bu sefer daha zor Önemli bir galibiyet aldık.Oyuncularımı kutluyorum.Kimilerine göre muciye başarıp AFS'de şampiyonluk turu atmıştık.Eğer o mucizeyse şimdi neyin peşindeyiz bilmiyorum.İşimiz bu sefer çok daha zor. T.D. Cavit Daman : Norino gitmek istedi ve gitti Norino için önemli takımlar teklifte bulundu.Kendisi ile görüştüm gitmek istediğini söyledi.Slovenya 1.liginden bir takıma sattık.2 yıllık anlaşma imzaladı.

Batdal ve Vilar

Dün oynanan ve Black-White ın 3-1 lik üstünlüğü ile sonuçlanan Derbide Battal ve Yavuz bir kez daha karşılıklı oynamış ve Battal bir kez daha tüm alkışı almıştı. A takıma çıktıkları günden beri kıyaslanan bu 2linin oynadığı maçlar ve attığı goller dikkate alındığında Battalın bir hayli üstün olduğu bir gerçek işte tüm bunlara rağmen Real Salsanın eski teknik direktörünün Battalla ilgili yaptığı açıklamalara bugün As Başkan Emin Memduh tarafından cevap geldi işte detaylar. Emin Memduh : Öncelikle Batdal değil Battal yada Vilar değil Viljar Öncelikle Battalın adının doğru söylemesi gerek Batdal diye bir futbolcu bizim kadromuzda yok tıpkı 2 sezon Real Salsada oynamış önemli forvet Viljarın adını Vilar dediği gibi hata yapıyor. Emin Memduh : Yavuz iyi Battal kötü mü ? Battalın yaptıklarının yarısını yaparsa Yavuzu başarılı sayarım ama bu Yavuzun kötü olduğunu göstermez. Yavuz iyi olursa Battal da kötü mü olacak ? Quaresma gene kendi dünyasında oyuncular yetiştirip yıldızlar çıka