Ana içeriğe atla

ALTINBİLEK

Black-White altyapsının yetiştirdiği en büyük oyunculardan biri olan Aydın Tunçbilek 35 yaşında futbolu bırakma kararı aldı. Kariyerini Polonyada sonlandıran Aydın yetiştiği ve uzun yıllar hizmet verdiği Black-White dan 2 sezon önce gözyaşları ile uğurlanmıştı. Peki kimdi bu gözyaşlarıyla uğurlanan Adam ?

Altyapı Yılları

15 yaşında geldiği Black-White futbol akademesinde çalışkan futbolu ile hep alkış aldı. Hiçbir zaman şımarık değildi. Yaşıtları arasında hep gözde olan oydu. u18 takımında 2.yılında henüz 16 yaşındayken Emin Memduhun gol rekorunu tarihe gömdü ve 17 yaşında profesyönel oldu. TD Ahmet Fearın onun üzerine titremesi gelişiminin devam etmesini sağladı A takıma çıktığı yıllarda revizyon nedeniyle iyi oynasada takım iyi değildi ve bu nedenle Ahmet Fear görevi Wejtaya devretti ve işte bu olayla Aydının kariyeri başka bir yola girdi

A Takım kayıp yıllar

A takıma çıktığı ilk 4 sezon hiçbir başarı kazanamadı. Paf takımdan ve aynı zamanda en yakın arkadaşı Kıvanç Şanberk başarısız geçen bu yılların ardından satışa çıkarıldı ve 1.8 milyon euroya takımdan ayrıldı. Her zaman çok duygusal olan Aydın bu transferin ardından takımdan ayrılmak istedi. Aydını takımda tutmak isteyen Wejta  o zamanlar A takıma yeni çıkan bir genci Aydına emanet etti o gencin adı Saffet Şinasi idi. Saffet Aydının tam zıttıydı ve onunla uğraşmak hiç kolay olmadı. Yıllar geçtikçe kendini geliştiren Aydın ve Saffet zamanla Black-White ın güçlenmesinede yardım etti.

Şampiyonluk yılları

Çok güçlü bir kadro ile oynama imkanını ancak 25 yaşında bulan Aydın bu durumu iyi kullandı ve Black-White tarihinin 3.ligdeki ilk şamiyonluğunu takımına kazandırdı. O sezon attığı 38 gollede Altın Top ödülünü alarak Altınbilek lakabını kazandı. 2.lig Wejtanın umduğu gibi gitmedi ve bu başarısızlığın ardından zaten takımda şans bulmaktan zorlanan skandalların adamı Saffet Şinasi satıldı. Bir kez daha kardeşi gibi sevdiği birinin satılmasına üzülen Aydın bu seferki kararı olgunlukla karşıladı. Ertesi sene 41 golle yeniden gol kralı olan Aydın takımı kaptan olarak yeniden 2.lige çıkardı o sezon 3 dostluk ligi ve Division Cup yarı finali gören takım ligide Şampiyon olarak bitirdi.

Elvedaya doğru

Wejtanın görevinden istifa etmesinin ardından Maminho takımı onun trafında toplama kararı aldı ama daha bu kararı uygulayamadan görevine son verildi peşinden gelen Azmi Yelmende başarısız olunca Aydın Tunçbilek bir anda topun ağzına geldi ve Black-White macerası sonlandı. Takımdan ayrılırken havalimanında göz yaşlarını tutamayan taraftarlara yaş gözlerle bakarak elveda dedi.


Özel Hayatı 

Özel hayatı ile her zaman örnek olan Aydın Tunçbilek evli ve 1 çocuk babası. Futbolla bu kadar içiçe geçen bir hayata rağmen evde sadece bir babayım diyen Aydın ilerde oğlunun futbolcu olmasını istemiyor. Kimilerine göre 35 yaşındaki bu emeklilik kararını alırken hiç de zor olmaması onun ailesine daha fazla zaman ayırmayı ne denli istediğinin bir göstergesi.

Aldığı Ödüller
Bireysel Ödüller : 2 defa 3.lig Gol Krallığı, 6 Defa Taraftar Yılın Futbolcusu
Takım Ödülleri : 4 Lig Şampiyonluğu, 3 Dostluk Ligi Şampiyonluğu

Hiçbir zaman gerçek bir lider olmamış bir oyuncu olarak Aydın Tunçbilek her zaman taraftarın en çok şey beklediği oyuncu oldu o sahadayken hep bir mucize bekleyen milyonlar onun vedasıyla eski günleri hatırladı. Her zaman çok duygusal olan Aydın saha içinde olduğu kadar sahadışındaki kişiliği ile müthiş bir insandı. İşte onunla ilgili söylenmiş sözler.

Ahmet Fear : Bileklerine hakim olduğu kadar izleyenlerin yüreklerine de sahipti. O sahaya çıktımı taraftarın bir sevgiliye bakar gibi onu izlediğine çok şahit oldum


Kıvanç Şanberk : Bugün Aydın olmasa Black-White 5.ligde gol kralı olarak beni omuzlara alırdı. Bu benim için bile kötü bir hayal

Saffet Şinasi : Bugün bende gidebilirdim Aydında Wejta kolayı yaptı beni gönderdi. ( Saffetin Real Salsaya transferinin ardından )

Wejta : Bana mucize verme gücü verin bende size Aydını vereyim

Emin Memduh : Benden daha iyi ( 41 golle gol kralı olmasının ardından )

Quaresma : Bu çocuk gerçeğin ta kendisi, kahretsin !( 3-0 lık Federasyon Kupası Finalinin ardından )


Jübilesi AFS' de 

Black-White Yönetimi Efsane futbolcuları Aydın Tunçbileğe Jübile yapmak için hemen harekete geçti gelecek sezon başında yapılması planlanan Jübile maçı için rakip henüz kesinleşmedi



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Salsa'da Mortang gönderildi

Real Salsa'nın sezon ortasında kadrosuna kattığı Danimarkalı forvet Yavuz'dan formayı kapmış genç oyuncunun kampa gönderilmesine neden olmuştu.32 yaşına basan Mortang için Real Salsa Türkiye 4.Lig temsilcisi Gara Mancars'a 320.000 Euro bonservis bedeli karşılığında satıldı.Böylece Salsa bonservisine 315.000 Euro ödediği Mortang'den faydalandıktan sonra zarar etmeden tecrübeli yıldızı elinden çıkarmış oldu.. Ejvind Mortang : İyi ki gelmişim Real Salsa ile güzel günlerim oldu.Kaliteli bir ligde oynama şansı yakaladım.Ayrıca Europa Season Cup'ta önemli bir başarı elde ettik.En güzeli ise AFS'de kazandığımız Sakarya Federasyon Cup'tı.Şöyle bir arkama bakınca iyi ki gelmişim diyorum..

Yavuz cevap verdi (3-0)

Sakarya Federasyon Cup 7'de 3.maçında sahasında puan kaybı yaşayabilir denilen Salsa Boğaç ve Feyzullay'ın yokluğunu Mert ve Devlet ile doldurup rakibini oynadığı güzel oyun sonucu attığı 3 golle geçmeyi başardı.Bu sonuçla b-w'i takibini sürdüren Salsa kupada yoluna devam dedi.Basın ve bir çok otorite tarafındn eleştiri alan Yavuz attığı 2 gol ve yaptı asistle cevabını sahada verdi.. Son şampiyon Salsa bir mucizeyi gerçekleştirip AFS'de şampiyonluk turu atmıştı.Bu kupada da kurtları geriden yakalamak isteyen Salsa 2.mucizenin peşinde.. T.D.Cavit Daman : Bu sefer daha zor Önemli bir galibiyet aldık.Oyuncularımı kutluyorum.Kimilerine göre muciye başarıp AFS'de şampiyonluk turu atmıştık.Eğer o mucizeyse şimdi neyin peşindeyiz bilmiyorum.İşimiz bu sefer çok daha zor. T.D. Cavit Daman : Norino gitmek istedi ve gitti Norino için önemli takımlar teklifte bulundu.Kendisi ile görüştüm gitmek istediğini söyledi.Slovenya 1.liginden bir takıma sattık.2 yıllık anlaşma imzaladı.

Batdal ve Vilar

Dün oynanan ve Black-White ın 3-1 lik üstünlüğü ile sonuçlanan Derbide Battal ve Yavuz bir kez daha karşılıklı oynamış ve Battal bir kez daha tüm alkışı almıştı. A takıma çıktıkları günden beri kıyaslanan bu 2linin oynadığı maçlar ve attığı goller dikkate alındığında Battalın bir hayli üstün olduğu bir gerçek işte tüm bunlara rağmen Real Salsanın eski teknik direktörünün Battalla ilgili yaptığı açıklamalara bugün As Başkan Emin Memduh tarafından cevap geldi işte detaylar. Emin Memduh : Öncelikle Batdal değil Battal yada Vilar değil Viljar Öncelikle Battalın adının doğru söylemesi gerek Batdal diye bir futbolcu bizim kadromuzda yok tıpkı 2 sezon Real Salsada oynamış önemli forvet Viljarın adını Vilar dediği gibi hata yapıyor. Emin Memduh : Yavuz iyi Battal kötü mü ? Battalın yaptıklarının yarısını yaparsa Yavuzu başarılı sayarım ama bu Yavuzun kötü olduğunu göstermez. Yavuz iyi olursa Battal da kötü mü olacak ? Quaresma gene kendi dünyasında oyuncular yetiştirip yıldızlar çıka