Ana içeriğe atla

Başkan Turkay Çağanak %54 Futbol'da


Maç biter kavga başlar sloganıyla ünlü %54 Futbol programına Salsanın başkanı Turkay Çağanak konuk oldu.
Çarpıcı açıklamalarda bulunan Turkay başkan rakiplere meydan okudu.


Altpekin Konay : Başkanım yıllardır sürdürdüğünüz bir çizginiz var.Bazı kuralların dışına çıkmadınız.Ekonomik olarak belki çok büyümeseniz bile takıma 3-4 tane genç yıldız alacak bir bütçeniz her zaman var.Bunu nasıl yaptınız ?

Turkay Çağanak : Zarar edeceğimiz hiçbir adım atmayız.Sağlam bir şekilde yere basmak gerekir.Aksi taktirde kalıcı olamazsınız.Biz 1.ve 2.ligde uzun yıllar boy göstermiş,herkesi saygısını kazanmış bir çınarız.Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu dedik,öyle de oldu.Bu kurallarımız hep sürecek ve geriye giden bir klüp olmayacağız.Yeni başarıları kovalayan genç ve dinamik bir klüp olacağız.

Altpekin Konay : Federasyondan bir takım süper ligi görebilecek mi ?

Turkay Çağanak : Şundan eminim eğer bir gün bizden bir takım bunu başaracaksa o da Real Salsa FC olacaktır.Bu hayalimiz hep var ama gerçekçi olmak lazım.Şuan için o seviyede değiliz.Genç bir ekibiz.Önce 1.ligde sürekli tutunan bir ekip olmalıyız.Önceliğimiz budur.Rakiplerimiz için ise o ihtimaller çok daha zor.Eski mantaliteyle yönetlen bir takım oralara çıkmaz.Ahmet başkan'a saygım var ama o şekilde olmaz o işler.Eskiye göre futbol aklı daha iyi,kendine bir akıl hocası tutmuş ki zaten b-w'in yıllarını çöpe atan mantaliteyi değiştiren isim de o kişi diye duydum.Bizim 15 sezon önce aldığımız kararları daha yeni aldılar.İşleri zor.Yolları açık olsun.

Altpekin Konay :  Ligdeki durumunuz hakkında ne söylersiniz ?

Turkay Çağanak : Hücum olarak beklentilerin altındayız o kesin.Daha doğrusu bitiricilik olarak eksik kaldık.Hücum hattnda değişiklikler olabilir.7 maçta 7 gol kabul edilemez.Daha iyi olacağımızı düşünüyorum.Gerekli müdahaleleri yapacağız.İlker gibi bir golcü almamız lazım.En önemli eksiğimiz bu görünüyor.

Altpekin Konay : Ezeli rekabette üstünlüğünüz ne kadar daha sürer ?

Turkay Çağanak : Yıllardır onlara karşı büyük bir üstünlüğümüz var.Bu arayı kapatmaları imkansız.Biz sürekli gelişen ve kendini yenileyen bir ekibiz.28 kupa almışız onlara karşı,onların ise 15 kupası var.Biz arayı açmaya devam ederiz diye düşünüyorum ama kolay olmayacaktır.Daha düzgün yönetilmeye başlandı bw.Ahmet sportif direktörünü gizliyor kendi yapmış gibi taraftara göstermek amacında.Daha fazla konuşmak istemiyorum.Konuşursam ortalık karışır.Bu kadarı yeter.

Altpekin Konay :  Saffet Şinasi ile neden yemek yediniz ?

Turkay Çağanak : Saffet'i severim iyi çocuktur.Bu klübe 3.Lig şampiyonluğu yaşatmış bir hocadır.Tamamen dostane bir görüşmeydi.B-w altyapsından çıkan bir çocuk ama ona karşı bir yönetim oldu nedense bw'de.Bw taraftarlarının da onu özlediğini biliyorum.Ahmet kendi adamlarını yine yerleştiriyor takıma.Açıkcası Saffet Şinasi gibi yetenekli bir hocayı rakibimizde görmek istemezdim.O yüzden devam etsinler böyle.Mazinho ne yapmış,ne tecrübesi var.Biz de İlker'i mi getirelim hoca diye.Yanlış işler bunlar.Neyse bizim için iyi.Ahmet hep böyleydi.Bw'in başarısızlığının 1 numaralı ismi.Bw bizden zengin bir klüptü.Bu paralar nerde diye bir gün sorar bw taraftarı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Salsa'da Mortang gönderildi

Real Salsa'nın sezon ortasında kadrosuna kattığı Danimarkalı forvet Yavuz'dan formayı kapmış genç oyuncunun kampa gönderilmesine neden olmuştu.32 yaşına basan Mortang için Real Salsa Türkiye 4.Lig temsilcisi Gara Mancars'a 320.000 Euro bonservis bedeli karşılığında satıldı.Böylece Salsa bonservisine 315.000 Euro ödediği Mortang'den faydalandıktan sonra zarar etmeden tecrübeli yıldızı elinden çıkarmış oldu.. Ejvind Mortang : İyi ki gelmişim Real Salsa ile güzel günlerim oldu.Kaliteli bir ligde oynama şansı yakaladım.Ayrıca Europa Season Cup'ta önemli bir başarı elde ettik.En güzeli ise AFS'de kazandığımız Sakarya Federasyon Cup'tı.Şöyle bir arkama bakınca iyi ki gelmişim diyorum..

Yavuz cevap verdi (3-0)

Sakarya Federasyon Cup 7'de 3.maçında sahasında puan kaybı yaşayabilir denilen Salsa Boğaç ve Feyzullay'ın yokluğunu Mert ve Devlet ile doldurup rakibini oynadığı güzel oyun sonucu attığı 3 golle geçmeyi başardı.Bu sonuçla b-w'i takibini sürdüren Salsa kupada yoluna devam dedi.Basın ve bir çok otorite tarafındn eleştiri alan Yavuz attığı 2 gol ve yaptı asistle cevabını sahada verdi.. Son şampiyon Salsa bir mucizeyi gerçekleştirip AFS'de şampiyonluk turu atmıştı.Bu kupada da kurtları geriden yakalamak isteyen Salsa 2.mucizenin peşinde.. T.D.Cavit Daman : Bu sefer daha zor Önemli bir galibiyet aldık.Oyuncularımı kutluyorum.Kimilerine göre muciye başarıp AFS'de şampiyonluk turu atmıştık.Eğer o mucizeyse şimdi neyin peşindeyiz bilmiyorum.İşimiz bu sefer çok daha zor. T.D. Cavit Daman : Norino gitmek istedi ve gitti Norino için önemli takımlar teklifte bulundu.Kendisi ile görüştüm gitmek istediğini söyledi.Slovenya 1.liginden bir takıma sattık.2 yıllık anlaşma imzaladı.

Batdal ve Vilar

Dün oynanan ve Black-White ın 3-1 lik üstünlüğü ile sonuçlanan Derbide Battal ve Yavuz bir kez daha karşılıklı oynamış ve Battal bir kez daha tüm alkışı almıştı. A takıma çıktıkları günden beri kıyaslanan bu 2linin oynadığı maçlar ve attığı goller dikkate alındığında Battalın bir hayli üstün olduğu bir gerçek işte tüm bunlara rağmen Real Salsanın eski teknik direktörünün Battalla ilgili yaptığı açıklamalara bugün As Başkan Emin Memduh tarafından cevap geldi işte detaylar. Emin Memduh : Öncelikle Batdal değil Battal yada Vilar değil Viljar Öncelikle Battalın adının doğru söylemesi gerek Batdal diye bir futbolcu bizim kadromuzda yok tıpkı 2 sezon Real Salsada oynamış önemli forvet Viljarın adını Vilar dediği gibi hata yapıyor. Emin Memduh : Yavuz iyi Battal kötü mü ? Battalın yaptıklarının yarısını yaparsa Yavuzu başarılı sayarım ama bu Yavuzun kötü olduğunu göstermez. Yavuz iyi olursa Battal da kötü mü olacak ? Quaresma gene kendi dünyasında oyuncular yetiştirip yıldızlar çıka